Meedoen aan de WinterAnimal, dat kan al zijn we lang niet verlost van Corona. Langzamerhand is er weer meer mogelijk zo ook de WinterAnimal 2022. Om te zorgen dat alle stapjes richting het “oude normaal” veilig verlopen, lanceerde de overheid de app CoronaCheck. Die app werkt als toegangskaartje tot onder meer de WinterAnimal en na afloop de horeca of de bioscoop . Alleen mensen die via CoronaCheck kunnen bewijzen dat ze recent negatief zijn getest op corona of  ervan zijn hersteld of volledig zijn gevaccineerd, mogen meedoen.

Vanaf 28 januari 2022 is het corona-vaccinatiebewijs oneindig geldig via de app.

Wanneer volledig gevaccineerd

U bent volledig gevaccineerd als voor u 1 van de volgende situaties geldt:

 1. 2 prikken ontvangen met Moderna, BioNTech/Pfizer of AstraZeneca.
  Bij vaccinatie met Moderna, BioNTech/Pfizer of AstraZeneca heeft u 2 prikken nodig om helemaal beschermd te zijn.
 2. 1 prik ontvangen met het Janssen-vaccin.
  Bij vaccinatie met het Janssen-vaccin bent u na 1 prik beschermd.
 3. 2 prikken gekregen van verschillende vaccins.
  Als u geprikt bent bij de GGD of toestemming hebt gegeven voor registratie bij het RIVM worden beide vaccinaties opgehaald in CoronaCheck. Bij uw internationale QR-code wordt alleen de laatste vaccinatie die u gekregen heeft met de naam zichtbaar.

  Kreeg u uw 1e prik bij een andere vaccinatiezetter en uw 2e vaccinatie bij de GGD? Geef bij het maken van een afspraak bij de GGD dan aan dat u uw eerste prik ergens anders kreeg. Heeft u geen toestemming gegeven om uw 1e vaccinatie te registreren bij het RIVM? Dan kunt u deze 1e vaccinatiezetter vragen om dat alsnog te doen.
 4. Corona gehad en 1 prik gekregen.
  Heeft u corona gehad? Dan is 1 vaccinatie tegen het coronavirus meestal genoeg.

GGD moet weten van uw coronabesmetting

De GGD moet weten dat u corona heeft gehad. U moet daarom bij het maken van uw prikafspraak wel zeggen dat u corona heeft gehad. U krijgt dan ook maar 1 prikafspraak.

Bent u gevaccineerd bij de GGD? Dan kan de GGD dit ook achteraf nog aanpassen. Neem contact op met de GGD via 0800-5090.

Andere priklocatie: papieren vaccinatiebewijs

Bent u bij uw huisarts, in het ziekenhuis of door een instelling gevaccineerd? Dan kunt u dit niet meer aanpassen. Uw huisarts, ziekenhuis of de instelling die u heeft gevaccineerd kan wel een papieren vaccinatiebewijs voor u uitdraaien. Neem hiervoor contact op met degene die u geprikt heeft. 

3e prik verandert niets aan geldigheid vaccinatiebewijs

Heeft u al een geldig vaccinatiebewijs? En kreeg u een 3e coronaprik? Dit heeft geen effect op de geldigheid van uw vaccinatiebewijs. Uw vaccinatiebewijs waar 2 prikken in staan (of 1 bij vaccinatie met Janssen) is nog steeds geldig. U kunt uw 3e prik wel ophalen in CoronaCheck. U krijgt dan een extra internationale QR-code waarbij ook uw 3e prik zichtbaar is.

Geen geldig vaccinatiebewijs – geen WinterAnimal 2022