Door het overweldigende aantal inschrijvingen en het besluit om niemand teleur te stellen hebben we er voor gekozen om de recreatieschutters, bij wijze van proef, met maximaal 8 man op een baan te zetten. Dat betekent wel dat ook al is het een “recreatie verschieting” er niet te lang over gedaan mag worden. Er zitten nl ook wedstrijdschutters in het parcours. Recreatieschutters dienen ook de veiligheidsregels in acht te nemen, geen doelen over te slaan of van de volgorde af te wijken.

Op zaterdag is het parcours wat beschikbaar is voor de recreatieschutters doel 1 tot en met 30. Dat betekent dat na het schieten van doel 29 de schutters naar wachtdoel 30 gaan (catering) en vandaar verder gaan met doel 1 tot dat zij alle dertig doelen gehad hebben. Leden van een en de zelfde vereniging mogen onderling van de baanindeling afwijken zolang het aantal deelnemers per baan hetzelfde blijft.

Door het grote aantal deelnemers wordt het volgen van de regels steeds belangrijker anders wordt het een chaos. Recreatieschutters krijgen ook een score kaart die ze eventueel, naar eigen keuze, kunnen gebruiken. De scorekaart hoeft na afloop niet te worden ingeleverd. Na afloop dienen zij zich wel te af te melden en krijgt iedere recreatieschutter een herinnering

20230116-Recreatieschutters-WA2023